MEDİTASYON REHBERİ: NASIL BAŞLAR VE KENDİNİZİ GELİŞTİREBİLİRSİNİZ?

meditasyon nedir

Özellikle son bir yılda kendi içimize dönme ve iyileşme yolculuğumuzda en çok karşımıza çıkan kavram, meditasyon. Meditasyon sadece ruhsal iyileşme için değil; stres seviyelerini düşürme, daha odaklı olma gibi birçok konuda size yardım eder.

Düzenli bir şekilde pratik yapıldığında kendinizi geliştirebileceğiniz bir alan olan meditasyon, her türlü amaç için yapılabilir ve sıklığını da siz belirleyebilirsiniz. Burada önemli olan şey özellikle başlarken zihninizi daha kolay eğitebilmek için her gün (veya seçtiğiniz aralıkta) aynı saat ve aynı yerde yapılmasıdır. Öncesinde ağır veya midenizi rahatsız edecek şeyler yemek, rahatsız bir pozisyon seçmek gibi birçok etken de dikkatinizi dağıtabilir.

Dikkatinizin dağılması durumunda ise asla pes etmemelisiniz. Unutmayın ki meditasyon pratik ile gelişir. Birkaç gün içinde bile meditasyonun size olan etkilerini gözlemleyebilirsiniz

 

MEDİTASYON NEDİR?
Meditasyon yöntemlerine geçmeden önce biraz meditasyon ne onu düşünelim. Birçok inanışa karşın meditasyon sadece sessiz bir odada veya bir müzikle oturup yapılmaz. Meditasyon zamanı düşünmeden, yaptığınız işle bir olabildiğiniz her andır. Önemli olan zihninizi sizin istediğiniz şey dışında hiçbir uyarana kapılıp gitmemek üzerine terbiye etmektir. Peki en doğru meditasyon yöntemi hangisi? Maalesef böyle bir şey yok. Her insan farklıdır, onlara uyan meditasyon yöntemleri de.

 

MEDİTASYON YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Vücut Tarama meditasyonu
En yaygın kullanılan meditasyon yöntemlerinden biri Vücut tarama meditasyonu denen ve herkesin kolaylıkla yapabileceği bir türdür. Burada kişi, bedeninin bir bölgesinden başlayarak tüm vücudunu çalışır. Herhangi bir gerginlik veya ağrıyı gevşetir. Bu yöntem vücudunuz üzerinde daha yüksek bir farkındalık için idealdir.

Farkındalık Meditasyonu
Diğer bir yöntem ise herkesin bildiği farkındalık meditasyonudur. Burada kişi sadece anın farkında olmayı amaçlar. Her yerde yapılabilecek bu meditasyon pratik ile çok daha ileri seviyelere taşınabilir ve ruhsal yolculuğunuzda size oldukça büyük yardımlar edebilir.

Nefes Meditasyonu
Nefes meditasyonu ise uygulayıcının sadece nefesine odaklandığı ve gelen her türlü düşünceyi göz ardı etmeyi öğrendiği başka bir meditasyon türüdür. Beyninizin kontrolünü elinize almanıza yardımcı olur.

Kundalini Yoga
Kundalini yoga ise meditasyonu hareket ve mantralar ile harmanlayan çakralarınızı harekete geçirecek bir meditasyon yöntemidir. Eğer siz de yerinde uzun süre oturamayanlardansanız sizin için uygun olduğunu söyleyebilirim. Kundalini yoga, zihninizi terbiye etmenin yanı sıra bedeninizi de zinde tutabilir.

Aşkın Meditasyon
Aşkın meditasyon, bir çeşit derin düşünme meditasyonudur. Uygulayıcı tek bir mantra ya da kelimeye/kelime dizisine odaklanarak üst benliğine ulaşmayı amaçlar. Bu tip meditasyon hem manevi değerlerinizi hem de farkındalığınızı arttırır.

KinHin Meditasyonu
KinHin meditasyonu, diğer adı ile yürüyüş meditasyonu, bir başka dinamik meditasyon yöntemidir. Amaç sadece yürümektir. Nefes ile birlikte takip edilir. Nefesiniz ile bir ritim kurarak yürürsünüz ve hem zihninizi hem bedeninizi zinde tutarsınız.

 

MEDİTASYONA YARDIMCI ARAÇLAR NELERDİR?
Tüm bu meditasyon yöntemlerini okurken unutmamanız gerekir ki hepsinin birçok farklı altdalı vardır. Aynı şekilde bu pratiklere ekleyip çıkarabileceğiniz şeyler de tamamen size kalmıştır. Meditasyon sırasında en çok kullanılan metaryallerden biri müziktir. Sakinleştirici ve durgun bir müzik veya tercihinize göre sizi sakinlestiren bir müzik kullanabilirsiniz.

Eğer müzik bana uygun değil diyorsanız frekanslar da oldukça popüler yöntemler. Evrende her şey frekanslardan oluşur ve belli frekansları dinlemek sizinkini yükseltmenize yardımcı olur. Niyetlediğiz her duygu ve amacın bir frekansı vardır. Buna uygun bir frekans seçerek meditasyonunuza boyut katabilirsiniz.

Bir başka popüler yöntem ise kristaller. Kristaller doğanın bize verdiği, doğa ananın tam içinden gelen oldukça yüksek frekanslı taşlardır. Meditasyon yaparken bunları kullanmak da size amacınıza ulaşmada yardımcı olabilir. Örneğin; sakinleşme ve spritüel uyanış için ametist taşı, öz sevgi için pembe kuvars taşı, negatif enerjilerden arınmak için obsidyen taşı ve siyah turmalin taşı gibi kristalleri elinizde tutabilir veya meditasyon alanınızda bulundurabilirsiniz.

Kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise tütsüler. Aynı taşlar gibi bitkilerin de kendilerine özel frekansları ve faydaları vardır. Tütsüler zihninizi yatıştırmaya yardımcı olabilir ve sizin için meditasyonu keyifli hale getirebilirler.

Tütsü çeşitlerimiz için lütfen tıklayınız.

Bakır piramit de meditasyonda çok amaçlı bir yardımcı üründür. Bakır piramiti vücudunuzun çakra merkezlerine koyabilirsiniz. Meditasyon esnasında başınızda tutabilirsiniz. Büyük boy bakır piramitlerin içine girip oturabilirsiniz.

Bakır piramit ürününü incelemek için lütfen tıklayınız.

Ruhsal konularla ilgili kendinizi geliştimek için kitaplara önem vermelisiniz.

Spiritüel Kitaplar kategorimizdeki kitapları incelemek için lütfen tıklayınız.

Spiritüel Kitap Setlerimiz için lütfen tıklayınız

Bir cevap yazın