Doğal Taşları, Kristalleri Nasıl Temizlerim? 2. Bölüm

kristal temizleme teknikleri

Kristalimi Nasıl Temizlerim Kısım İki

Bu konuda yazdığım önceki yazımda da bahsettiğim gibi doğru niyetle yapıldığında kristalinizi temizlemek için kullanabileceğiniz oldukça fazla yol vardır. Önceki yazımda güneşte bekletme, su ve tütsü kullanma veya sesle temizleme ve toprağa gömme yöntemlerinden bahsetmiştik.  Bu yöntemler ve şimdi öğreneceklerinizden hangisini veya hangilerini kullanacağınıza karar verirken önemli olan nokta ise yöntemin sizin için pratik, ulaşılabilir ve en önemlisi kendinize en uygun hissettiğiniz bir yöntem olmasıdır. Size en uygun olanı seçebilmeniz için bu yazıda geriye kalan yöntemleri listeleyeceğim. Ama öncelikle ilk yazıyı okumayanlar için bazı şeylerin üstünden geçelim.

“Temizleme” tam olarak nedir?
Bir kristali temizlemek demek onu sadece fiziksel olarak değil enerjisel olarak da temizlemektir. Kristallerinizi temizlerken bir ya da daha fazla yöntem kullanabilir, bir şeyler ekleyip çıkararak kendi rutinlerinizi oluşturabilirsiniz. Yönteminiz ne kadar kişisel olursa bağ kurmanız da o kadar kolay olacaktır. Kristali temizlemek suretiyle üzerinde bulunan istenmeyen, gereksiz veya negatif enerjiden kurtularak kristaliniz ile aranızdaki bağı güçlendirirsiniz ve işini daha kolay yapmasını sağlarsınız. Temizleme işlemi birçok farklı yöntem kullanılarak yapılabilir. Şimdi geri kalan yöntemlerimize gelelim.

1.) Tuza gömme yöntemi
Tuz negatif enerjilerden arındırma gücü oldukça yüksek olan ve yüzyıllardır bu amaç için kullanılan temel maddelerden biridir. Kristalinizi bir süre tuza gömerek üzerindeki birikmiş enerjiyi atmasını sağlayabilirsiniz. Aynı şeyi her gün taktığınız ve sizinle gittiğiniz her yere geldiği için üzerine bir sürü enerji toplamış kristal takılarınız için de uygulayabilirsiniz. Ancak kristalinizi tuza gömmeden önce tuza girip giremeyeceğini kontrol etmenizi tavsiye ederim çünkü bazı kristallerin tuzda uzun sure kalması kristalinize hasar verebilir.

2.) Dolunayda bekletmek
Ay, spritüel yanı oldukça güçlü bir varlık. Dolunay ise ayın bu gücünün zirvede olduğu bir evre. Kristallerinizi dolunaydan dolunaya ay ışığı altında bırakarak hem üzerlerinde bulunan negatif enerjileri temizleyebilir hem de şarj edebilirsiniz. Bu yöntem aynı zamanda düzenli aralıklarla temizleme ve şarj etme işlemi yapmak isteyenler için oldukça uygun.  Kristallerinizi cam kenarına koymayı kolaylıkla dolunay ritüelinize dahil edebilirsiniz!

3.) Diğer taşları kullanmak
Evet, doğru okudunuz. Diğer taşları kullanarak da taşlarınızı temizleyebilirsiniz. Selenit taşı gibi temizlenmeye gerek duymayan ve diğer taşları temizleme etkisi bulunan taşlar veya ametist ve Kristal kuvars gibi yüksek enerjili taşların kütlelerini kullanarak kristallerinizi temizleyebilirsiniz. Yapmanız gereken şey temizlemek istediğiniz taşı büyük kütlenizin üzerine yerleştirmek ve birkaç saat orada bırakmak. Özellikle selenit bu özelliği için sıklıkla tercih edilen bir kristal.

4.)  Doğa
Sonuç olarak her şey doğadan gelmektedir ve bu sebeple doğada bulunan her şey oldukça yüksek frekanslıdır.  Ağaç kavukları, nehirler, toprak…  Kristallerinizi buralara bırakarak temizlenmelerini ve iyi enerjilerle şarj olmalarını sağlayabilirsiniz. Doğanın yalnızca kristalleriniz için değil, sizin için de temizleyici bir etkisi bulunmaktadır. Bir dahaki kamp gezinizde kristallerinizi de yanınıza alın, hem kendinizdeki hem de kristallerinizin enerjisindeki farkı görünce çok şaşıracaksınız.

5.) Bakır piramit yöntemi
Bakır piramitler evinizin enerjisini arındırmada, meditasyon yapmada, sizi toksinlerden arındırmada, kristallerinizi temizlemede ve daha birçok farklı amaçlarla kullanılır. Bakır kullanılmasının sebebi bakırın dünyadaki en doğal metallerden biri olmasıdır.  Bakır metali yüzyıllardır psişik becerileri kuvvetlendirmesiyle, iyilik ve şifa getirmesi ile bilinen ve sıklıkla kullanılan bir metaldir bir metaldir. Bakır bir piramit şeklinde kullanılınca kişiyi topraklamaya ve dengelemeye yardım eder. Birçok faydasının yanı sıra kristallerinizi temizlerken de bakır piramit kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın